



Living Labs and Ecomuseums: Integrating Sustainability in Higher Education

Regional Centre of Expertise on Education for Sustainable Development—SK Symposium

Hosted by the University of Regina

May 8, 2014 Government House, Regina, SK

Time	Length	What	Who
8:30 a.m.	30 min	Registration and Networking	
9:00 a.m.	10 min	Welcome and Introductions	Dr. Dena McMartin – Associate Vice- President (Research and Academic), University of Regina
9:10 a.m.	15 min	Global RCE Initiative	Dr. Charles Hopkins - UNESCO Chair in Reorienting Teacher Education, York University
9:25 a.m.	5 min	Break, Technology set up	
9:30 a.m.	60 min	Living Laboratories – The UBC Story Dr. John Robinson will talk about the UBC campus as a living laboratory and doing research with impact. What is a living lab? How do they work? What are the benefits for an institution?	Dr. John Robinson - Associate Provost, Sustainability, and Professor, Institute for Resources, Environment and Sustainability and Department of Geography, University of British Columbia
10:30 a.m.	15 min	Break	
10:45 a.m.	80 min	Sask Ecomuseums Initiative An overview of the initiative and presentations from the Twin Lakes, Val Marie, and North Central Regina demonstration sites.	Dr. Glenn Sutter Brennan Jardine Heather Sauder Jan Morier
12:05 p.m.	70 min	Networking Lunch	
1:15 p.m.	15 min	RCE Saskatchewan	Dr. Roger Petry, Lyle Benko – Co-coordinators of RCE-SK
1:30 p.m.	60 min	Panel and virtual presentation Local initiatives related to living laboratories and ecomuseums will be highlighted	Dr. Roger Petry Margret Asmuss Sarah Turnbull Karen McIver
2:30 p.m.	15 min	Wrap Up	
2:45 p.m.	30 min	Networking	